Segons avança el diari El Mundo, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha enviat un escrit als Mossos d'Esquadra perquè li notifiquin tots i cadascun dels incidents que es produeixin a Catalunya i que suposin un atac contra la Corona.

En el seu escrit, la Fiscalia recorda als agents de la policia una circular del novembre del 2015 en què s'alertava que qualsevol comportament que suposi un atac a les institucions de l'Estat ha de ser informat a l'Audiència Nacional, instància competent en aquests delictes contra la Corona.

Segons les informacions del rotatiu espanyol, els Mossos ja han enviat resposta a l'última sol·licitud de la Fiscalia en forma d'un informe a l'Audiència Nacional en què detallen fins a 24 atacs contra la Corona. Segons han explicat fonts pròximes al cas, la majoria d'aquests episodis d'atacs a la Corona s'han produït a Barcelona i a Tarragona.

En aquest cas, la policia actua a requeriment de l'Audiència Nacional i es converteix com a tal en policia judicial. Després de rebre la llista d'incidents que ha de valorar la Fiscalia, els representants del ministeri públic han contestat de nou als Mossos i els han sol·licitat que els remetin tot el material videogràfic i documental sobre cada un d'aquests episodis, i totes les dades que permetin identificar els autors dels atacs.
Un cop recopilat tot aquest material, la Fiscalia obrirà diligències d'investigació. Posteriorment, es derivaran als jutjats de la mateixa Audiència per a la seva instrucció.