La Fiscalia Anticorrupció ha mantingut aquest dilluns, en el judici pel cas Gürtel, la seva petició de 125 anys de presó per al presumpte líder de la trama, Francisco Correa, i ha rebaixat les acusacions per delictes fiscals a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, de 42 a 39 anys, i també per l'exconseller de Madrid, Alberto López Viejo, de 46 a 39 anys. 

Les rebaixes han estat perquè la fiscal, Concepción Sabadell, els ha retirat el primer delicte contra la Hisenda Pública per l'IRPF del 2009 i el segon dels tres delictes fiscals que se'ls hi atribuïen. Sabadell ha explicat que la rebaixa s'ha decidit atenent a les declaracions dels pèrits durant el judici. Segons la Fiscalia, la muller de Bárcenas, Rosalía Iglesias, per qui manté la petició de 24 anys de presó, reconeix que també va utilitzar aquests procediments per ocultar les seves pròpies rendes i les del seu marit, ingressant una part d'elles en efectiu en comptes de la seva titularitat obertes tant a Espanya com a Suïssa i simulant realitzar alguna venda de quadres. 

La Fiscalia relaciona que va haver-hi almenys pagaments "en efectiu" per part del matrimoni de fons procedents del seu enriquiment il·lícit que totalitzen 533.466 euros entris els anys 2002 i 2010. També precisa que des d'almenys l'any 2000, Bárcenas va emmascarar la procedència dels seus fons en efectiu com a operacions de compravenda d'obres d'art, igual que ho va fer la seva esposa amb alguns dels seus ingressos i dels del seu marit.

D'altra banda, la Fiscalia manté que el PP haurà de respondre amb 245.492 euros per afavorir-se en la trama de corrupció investigada, igual que l'exministra del PP, Ana Mato, a la qual l'acusa d'haver-se beneficiat de 28.467 euros en concepte de regals i serveis turístics de l'Ajuntament de Pozuelo.