La fiscalia de Lleida ha decidit aquest divendres obrir diligències d'investigació per un presumpte delicte d'odi per uns cartells que considera "amenaçants", penjats a la ciutat. Als cartells s'hi poden veure les fotografies del primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell; la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el president del PPC, Xavier García Albiol.

Acompanyant les fotografies es pot llegir 'Els qui neguen el democràtic dret a l'autodeterminació, són enemics del poble! Tractem-los com a tals'. La fiscalia ha encarregat als Mossos d'Esquadra que investiguin els fets.

Els cartells porten el logotip de Resisteix Lleida, una formació independentista i comunista. Des de la pàgina de Facebook de la pròpia organització, han reivindicat l'acció i han assegurat que seguiran "assenyalant als enemics del poble" perquè sense això "no hi ha lluita per la veritable democràcia".

Algun dels protagonistes d'aquest cartell no han tardat en repudiar-los i atacar durament als responsables. La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha deixat clar que aquest cartell "assenyala a les forces que representen la majoria dels catalans" i ha afegit que "ho haurien de condemnar tots els demòcrates". Qui també ha criticat molt durament aquest cartell ha estat el president del PP català, Xavier Garcia Albiol, que ha afirmat que "quan es donen ales, visibilitat i influència als radicals acaben passant coses com aquesta" i ha destacat que "ni a ell, ni al PP català, els callaran". 

Per la seva banda, el president de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha titllat aquests cartells "com a llavors de feixisme". El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat "acabem amb el procés" i ha apel·lat a "obrir una nova etapa de reconciliació a Catalunya".