La Fiscalia de Lleida ha obert una investigació a l'Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d'Urgell, a càrrec de l'Associació Espanyola de Guàrdia Civil (AEGC), perquè aquesta última entitat ha acusat el centre urgellenc d'haver introduït presumptament el debat polític de l'1-O i les càrregues policials que van realitzar els cossos de seguretat espanyols. 

Segons informa el diari Segre, la família d'una alumna s'ha queixat de la introducció de "debats polítics en to catalanista i contra els espanyols" per part d'algun docent de l'escola. La família esmentada ha reclamat que les escoles no tractin qüestions polítiques i han demanat que canviïn l'alumna d'aula; un canvi que ja s'ha dut a terme. 

Per la seva banda, el Departament d'Ensenyament ha obert una investigació sobre els fets, tant a la Seu com a Sant Andreu de la Barca, i ha posat els seus serveis jurídics a disposició de qui els consideri necessaris. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha demanat "no permetre cap gest ni cap actitud que promogui la segregació i l'estigmatització" dels nens i joves en un entorn clau com és l'escolar.