La Fiscalia general de l'Estat ha denunciat que alguns partits els acusin de ser imparcials i de treballar sota el comandament polític en les seves intervencions. Així mateix, critiquen que ahir se'ls acusés de no actuar de manera autònoma del poder polític en l'operació Térmyca, que va deixar onze detinguts en una operació contra la corrupció en vuit ajuntaments catalans, tots ells governats per Convergència Democràtica (CDC). Per aquesta raó, des del partit i des del Govern, van acusar el ministre de l'Interior, Jorge Fernández, de ser darrere de l'organització de l'operació.

"Davant de les manifestacions realitzades per representants polítics provant de veure ombres sobre la legalitat de l'esmentada operació", la Fiscalia General de l'Estat assegura que vol transmetre "a la ciutadania que el Ministeri Fiscal no admet indicacions de cap poder ni la seva utilització o manipulació política, ni en aquest ni en cap altre procediment".

El comunicat assegura també que tant la Fiscalia Anticorrupció com els fiscals catalans "donen bona mostra d'aquesta rectitud en la seva tasca quotidiana, exercint l'acció penal davant dels qui incorren en conductes delictives - i només davant ells- sigui quin sigui el partit polític al qual estiguin vinculats". A més, reconeix especialment que els fiscals catalans segueixin "fent les seves funcions en totes les causes que intervenen amb imparcialitat, eficàcia i qualitat malgrat les pressions i les crítiques interessades i injustes".

També critica els partits i els demana que respectin "l'autonomia i imparcialitat del Ministeri Fiscal i de cadascun dels seus integrants" perquè consideren que és "essencial per al funcionament de l'Estat de Dret", una cosa que "correspon a tots, i especialment als representants polítics, respectar i preservar".