La Fiscalia demanarà que s'arxivi la denúncia que el Govern va presentar la setmana passada contra els agents de la Guàrdia Civil que van interrogar diversos alts càrrecs de la Generalitat pels preparatius del referèndum, en el marc de la investigació del 'cas Vidal', sota secret de sumari. Així n'han informat fonts del Ministeri Públic a Europa Press. 

En el seu escrit, la Fiscalia defensarà que la denúncia que van interposar el passat dissabte els advocats de la Generalitat, segons la qual la Guàrdia Civil va vulnerar drets fonamentals dels interrogats, és improcedent. 

Entre altres, el cos policial va citar a la caserna de la Travessera de Gràcia l'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena; el director de comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet; el secretari de la Presidència, Joaquim Nin, i la cap de comunicació del Departament d'Exteriors, Anna Molas. 

Els advocats de la Generalitat van apreciar cinc presumptes delictes recollits en el Codi Penal: contra els drets individuals, obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat documental i violació de secret. 

En els casos de Nin i Clotet, els lletrats sostenen que la Guàrdia Civil va violar el seu dret a la defensa en endarrerir la comunicació de la condició d'investigat. Segons el Govern, els agents també haurien tractat d'influir en la declaració dels testimonis acusant-los "insistentment" de mentir.