La Fiscalia General de l'Estat va ordenar no seguir endavant amb la investigació al president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez (PP), pel cas Púnica, en contra del criteri de les fiscals que portaven el cas.

Segons avança avui El Mundo, l'informe remès per la Fiscalia a l'Audiència Nacional oposant-se a demanar el suplicatori contra Sánchez no porta la firma de les fiscals del cas, Carmen García Cerdá i Teresa Gálvez, i sí la de la tinenta fiscal d'Anticorrupció, Belén Suárez. En canvi, l'informe que demana de continuar amb la inculpació a la senadora del PP Pilar Barreiro, sí que porta la firma de García Cerdá i Gálvez.

Aquesta revelació arriba després que aquest dimarts la Fiscalia anunciés la decisió d'eximir el president murcià i imputar la senadora, una decisió amb què no estaven d'acord les dues fiscals, que consideraven que hi havia indicis per procedir també contra el president de Múrcia.

Va ser en maig passat quan la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va enviar al jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que instrueix el cas Púnica, un informe en el qual s'incloïen presumptes connexions entre la trama i l'actual president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, segons les quals s'acusava el mandatari murcià de presumptes delictes de malversació de cabals públics i frau a l'administració, entre altres de relacionats amb la corrupció, per contractar l''aconseguidor' de la trama Púnica, Alejandro de Pedro, per millorar la seva imatge a les xarxes socials. Els fets van ocórrer presumptament quan Sánchez era conseller d'Educació i Barreiro alcaldessa de Cartagena.