La fiscalia de l'Audiència Nacional demana que es citi com a investigat el regidor de Capgirem Vic Joan Coma, per un delicte d'incitació a la sedició. Demana la seva imputació per unes declaracions que el regidor va fer durant un ple municipal on es votava una moció a favor de la declaració independentista del 9N que va aprovar el Parlament. Segons recull l'informe que ha presentat el fiscal Vicente González de Mota, Coma hauria fet "referències directes a la comissió d'actes contra la legalitat". 

En aquest sentit, el fiscal sosté que "el senyor Coma manifesta referent a la declaració del Parlament català que deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, al qual considera freturós de legitimitat i competència".

L'informe recull també que suposadament, Joan Coma hauria dit textualment: “Desobediència, fa temps que venim reclamant-ho. Nosaltres sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous”.

El fiscal argumenta també que durant la intervenció al ple, Coma hauria fet referència a la declaració del 9N no com “simplement una declaració d'intencions”, i hauria remarcat que s'han de “prendre molt de debò la declaració”. Per aquests motius, Vicente González de Mota demana al jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, que citi Coma com a investigat, el que fins ara es coneixia com a imputat, per un delicte d'incitació a la sedició.

Foto: www.capgiremvic.cat