La Fiscalia espanyola demanarà 10 anys d’inhabilitació per a l’expresident de la Generalitat Artur Mas per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en el procés judicial de la consulta del 9-N.

Així ho assegura el diari El Mundo, que cita fonts de la Fiscalia i assegura que té especial interès a castigar Mas amb una pena exemplar.

El diari també apunta que a la inhabilitació s'hi podria sumar una multa pel delicte de "desobediència greu", pel qual se’l processarà amb l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau.  

Desafiament al TC

Segons l'article citat, en el seu últim escrit presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els fiscals asseguren que els investigats, molt especialment Mas, van desafiar obertament i públicament la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional.

L'escrit afirma que tant Mas com Ortega i Rigau es van emparar en la seva voluntat, la van convertir "irracionalment" en una aparent font de normativitat, i, actuant en plena consciència i voluntat, van permetre les votacions.