El fiscal del Tribunal Suprem Jaime Moreno Verdejo, que està interrogant l'exconseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, en el judici pel procés participatiu del 9-N, va ser assessor del govern del PP. En concret, durant l'etapa d'Alberto Ruiz-Gallardón com a ministre de Justícia.

Moreno Verdejo, jutge en excedència, va assessorar el ministre en la reforma del Poder Judicial, que va retallar les competències de l'òrgan de govern dels jutges, i va rebre per aquesta assessoria la creu de Sant Raimon de Penyafort, la màxima distinció de la Justícia.

Moreno Verdejo va ser condecorat juntament amb el jurista i també assessor del PP Juan Damián Moreno i el president del CGPJ i del Suprem Carlos Lesmes.

A la vegada, Moreno Verdejo i Juan Damián Moreno, van formar part d'un tribunal qualificador designat pel CGPJ que va concedir al gendre d'un vicepresident del Suprem de Lesmes un càrrec vitalici d'alta remuneració, el desembre del 2015, segons va revelar el diari Público. Es tracta de Luis Javier Mieres Mieres, casat amb una filla d'Ángel Juanes, i que va ser nomenat lletrat del CGPJ.

Ponent a la Faes

La relació del fiscal amb el PP també s'ha manifestat en altres àmbits. Així, Moreno Verdejo va ser ponent el 4 d'octubre del 2010 en unes jornades organitzades per la Faes (Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis socials), el think tank que presideix José María Aznar -llavors encara vinculat al partit-. Moreno Verdejo va ser l'encarregat d'una ponència sobre el ministeri fiscal que coordinava Francisco Javier Zarazalejos, tal com figura a la memòria de la Faes

Moreno Verdejo (1958) va ingressar a la carrera fiscal el 1984. Destinat a Avilés (Astúries), es va traslladar a la Fiscalia Provincial de Madrid. El 1994 va ocupar la Secretaria Tècnica, en la qual va romandre durant nou anys. El 2003 va ascendir a fiscal del Tribunal Suprem.