La Fiscalia ha desestimat els recursos de les defenses dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez i d’Òmnium, Jordi Cuixart, i es ratifica en les acusacions que ja va posar per escrit en la denúncia que va presentar a l’Audiència Nacional el 21 de setembre per un delicte de sedició.

Per rebutjar els recursos, reitera els seus arguments, posant especial èmfasi en l’actuació de Sànchez i Cuixart. Del president de l’ANC diu que la crida que va fer Jordi Sànchez el 20 de setembre després de les detencions dels 14 càrrecs públics “era per la protecció dels seus governants i institucions, mitjançant mobilitzacions ciutadanes massives, davant els llocs on s’estaven portant a terme actuacions policials”.

La Fiscalia atribueix a Sànchez i Jordi Cuixart l’èxit de la convocatòria: “Van congregar un gran nombre de manifestants, entre 40.000 a 60.000, que van impedir a la comissió judicial abandonar l’edifici un cop finalitzat l’escorcoll”. I afegeix l’escrit que els manifestants “van provocar danys en tres vehicles de la Guàrdia Civil en què es va traslladar la comissió judicial”. El ministeri públic posa especial èmfasi en el gest de Sànchez i Cuixart per dissoldre la manifestació des de dalt un cotxe de la Guàrdia Civil, i el capgira: “Cap a les 24 hores, pujats en un vehicle de la Guàrdia Civil van fer una crida a favor del referèndum i en contra de les actuacions per impedir-lo”.