Els fills de l'exministre franquista José Utrera Molina han publicat una carta conjunta on es declaren "falangistes" i reivindiquen el Cara al sol que es va cantar a l'enterrament del seu pare. La missiva dels fills d'Utrera Molina respon d'aquesta manera a la investigació oberta per la Guàrdia Civil, a petició de la Junta d'Andalusia, per determinar si en l'enterrament de l'exministre es va infringir la Llei de la Memòria Històrica.

La cerimònia d'Utrera de Molina, mort als 81 anys, va tenir lloc el passat mes d'abril a Màlaga. Els fets esmentats van tenir lloc a la sortida del cos de l'exministre de l'església San Miguel de Nerja, quan un grup de persones va entonar el Cara el sol amb el braç aixecat. Entre els assistents hi havia l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, gendre del mort, fet que va causar un gran rebombori.

Els fills d'Utrera Molina, entre els quals hi ha la dona de Gallardón, asseguren que van ser els organitzadors de la cerimònia i, per tant, els responsables de posar al seu pare "la camisa blava i les cinc fletxes en homenatge a ell i a tots els que com ell van treballar amb dignitat per una Espanya unida, gran i lliure". 

També es declaren "falangistes" i asseguren que es responsabilitzen "que es cantés el Cara al sol i que se'l saludés amb la salutació tradicional de la Falange". A més, també es responsabilitzen "d'homenatjar Francisco FrancoJosé Antonio Primo de Rivera i a tots els que van donar la seva vida per una Espanya nova i socialment justa" i asseguren que ho seguiran fent.