El diputat del PP, Alberto Fernández, ha pronunciat un discurs molt dur contra l'independentisme, i especialment contra el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. Fernández ha denunciat que els sobiranistes tractin de "fatxes" tots aquells que volen la unitat d'Espanya. En aquest sentit, ha assegurat que fan llistes de fatxes amb gent com Isabel Coixet, com Lluís Rabell o com Joan Coscubiela. Fernández, però, ha volgut anar més enllà, i ha assegurat que també consideren fatxes "des d'ahir a la nit Santi Vila", que va dimitir, o inclús el mateix president Puigdemont. "Vostè va ser durant tres hores fatxa", li ha etzibat en referència a la convocatòria d'eleccions que finalment no es va produir.

Per al vicepresident també hi ha hagut un dur missatge. Fernández ha assegurat que Junqueras és com el "germà que et pessiga i plora i aleshores la teva mare et renya". "El nen que plora és Junqueras", ha assegurat, al que ha afegit que "a la vida adulta i a la política s'arriba plorat de casa". Fernández ha fet aquesta al·lusió al vicepresident en referència a una entrevista realitzada a Catalunya Ràdio, fa més alguns anys, on se li van humitejar els ulls. 

Fernández també ha denunciat que el procés ha provocat "una fractura extraordinària" de la societat, incitada pel "fanatisme" dels independentistes i ha defensat que els últims cinc anys ha estat una autèntica "barbàrie".