El debat no ha arrencat per cap dels dos, sinó per un tuit d’Albert Cerrillo, conseller municipal del PDeCAT a l’Eixample, adreçat a David Fernández, l’exdiputat de CUP, on li demana irònicament un debat sobre el nomenament de Vanesa Valiño com a assessora del regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner. Valiño és parella del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i membre de Barcelona en Comú:

Fernández és membre del Consell Assessor per la Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, un càrrec no remunerat, i ha acceptat el repte responent amb una tirallonga de tuits, entre altres aquests:

En aquest punt ha entrat al debat Germà Bel. El diputat de Junts pel Sí i el conseller municipal per la Transparència s’han embrancat en un debat un pèl tens:

David Fernández no hi ha pogut o volgut fer més, fora de demanar a Bel que li faciliti qualsevol altra informació que li permetés avaluar el nomenament de Valiño, o altres, com un cas de nepotisme. Bel ha tancat el fil amb aquesta última tirada irónica: