Desenes d'estudiants s'han concentrat aquest dimecres a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid per carregar contra l'expresident Felipe González, que tenia previst fer una xerrada, i l'esperaven amb pancartes al·lusives als GAL i amb crits acusant-lo d'estar "tacat de sang". En la conferència també hi havia de participar el directiu de PRISA, Juan Luis Cebrián.

"Fora feixistes de la universitat" i "Felipe González, estàs tacat de sang", són algunes de les consignes dels concentrats, entre els quals alguns portaven caretes amb el nom de José Antonio Lasa i Christian Olaskoaga –membres d'ETA assassinats pels GAL–, però també amb el nom de l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez.

A més de cartells, amb els quals acusaven l'expresident socialista de ser un "terrorista", la concentració estava presidida per una gran pancarta amb què asseguraven que González no és "benvingut" a la universitat i esmentava els GAL, els papers de Panamà, el terrorisme i "cops d'Estat". 

Mentre continuaven proferint aquests crits, han intentat accedir a l'aula on està previst que tingui lloc la intervenció de l'expresident en unes jornades de debat dins el diàleg "Societat Civil, Espanya i Europa. El futur no és el que era". I un cop s'ha tancat la sala, han colpejat les portes per intentar entrar.

No és la primera vegada que González pateix una situació d'aquestes característiques. Als 90 uns altres estudiants ho van fer entre esbroncades i crits de "corrupte" i al·lusions al 'cas Filesa', que González va escoltar durant l'hora i mitja que va durar la conferència. Aleshores alguns assistents també van intentar defensar-lo amb algun aplaudiment. En aquell moment es va situar darrere d'aquesta protesta a grups pròxims a l'extrema dreta.

Iglesias, "esquinçar-se les vestidures"

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha emmarcat dins d'una "protesta estudiantil" el boicot a l'expresident González i ha criticat el PSOE per "esquinçar les vestidures" per aquest incident, mentre s'expulsen els immigrants que han protestat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche.

PSOE

Al seu torn, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha criticat aquest dimecres que en Podemos hagin "justificat" els crits, els insults i el fet d'impedir prendre la paraula en una universitat pública a González.

Margallo: "Lamentable"

El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha qualificat "d'absolutament lamentable" l'escarni i ha assenyalat que no han estat ni les joventuts del PP ni les del PSOE. "Em sembla absolutament lamentable. Felipe González és un actiu de la nació espanyola i un home important de la Transició i del Govern d'Espanya" ha afegit.