L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha demanat de "reorientar el debat" per aconseguir "una millor Europa" en un moment de "moltes contradiccions" en què "reemergeixen els nacionalistes" per "respondre a la globalització". En aquest sentit, ha afirmat: "El 'Brexit' té més risc de ser contagi que vacuna. I no dic res ara que els EUA han decidit portar a la Presidència un mascle alfa impredictible", ha indicat en referència a Donald Trump.

Així ho ha manifestat l'excap del Govern espanyol aquest diumenge durant el discurs que ha pronunciat després de rebre el XXV Premi de Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta, el dia en què es compleixen 25 anys de l'assassinat del polític valencià per part d'ETA.

González ha estat premiat, al costat de l'expresident de la Comissió Europea, Jacques Delors, –que no ha pogut acudir a l'acte a causa de la seva delicada situació de salut– amb motiu del 30 aniversari de la firma del Tractat d'Adhesió d'Espanya a les Comunitats Europees. L'expresident de l'Executiu espanyol ha assegurat que la que ha rebut aquest diumenge és una "distinció emotiva" amb què recorda Manuel Broseta, que "tenia una vocació europea i europeista" i "creia en la concòrdia".