Els convocants de la marxa alternativa Anem de Blau, crítics amb la presència de la corona a la manifestació antiterrorista d'aquest dissabte, han difós un vídeo en què critiquen les relacions del rei Felip VI i l'Aràbia Saudita.

En el vídeo, que compta amb imatges de les visites del rei Felip VI al país de l'Orient Mitjà, es donen una sèrie de dades per il·lustrar fins a quin punt l'Estat espanyol té vincles amb països com l'Aràbia Saudita, que intervenen decisivament en altres conflictes de la zona, com el de Síria.

En primer lloc, Anem de Blau explica que "Espanya és el tercer país que ven més armes a l'Aràbia Saudita", per després afegir que les vendes espanyoles al país s'han "multiplicat per 30" en només 4 anys. Recorda també la bona relació del rei Joan Carles amb el seu homòleg saudta, Abdul·lah.

Després, Anem de Blau apunta que l'exministre de Defensa Pedro Morenés "és un dels principals exportadors d'armes", la qual cosa suposa —segons l'organització— morts i centenars de milers de refugiats. Finalment, demana anar a la manifestació per combatre "aquells que fan negocis amb els que financen el terrorisme".