El rei Felip VI i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, coincidiran per primer cop des de la investidura, aquest diumenge al vespre, en el sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Puigdemont i el monarca ja havien coincidit prèviament en el marc de les activitats de la Fundació Príncep de Girona -actualment Princesa de Girona- i el Fòrum Impulsa, quan l’actual president de Catalunya era alcalde de Girona.

Amb tot, el sopar d’aquest cap de setmana arriba en un ambient enrarit pels diversos desacords entre la Casa Reial i la Generalitat de Catalunya, com ara la negativa del Borbó a rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per notificar la investidura de Puigdemont o la polèmica de no agrair a Artur Mas els “serveis prestats”.

Per la seva banda, Puigdemont, un cop investit president, va decidir no demanar audiència amb el rei, malgrat que hi ha el costum de fer-ho.

Al sopar també hi assistiran el ministre d’Indústria en funcions, José Manuel Soria; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el director general de GSMA -associació mundial de la indústria mòbil i impulsora del MWC-, Mats Granryd.

Precisament, la presidenta del Parlament ha anunciat avui mateix que té la intenció d’explicar al monarca la situació de Catalunya, per a que tingui “informació de primera mà”. Finalment, l’alcaldessa també manté disputes amb la Casa Real per la retirada del bust de Joan Carles al juliol passat i la intenció de no col·locar-ne cap de Felip VI.