L'exconseller d'Empresa de la Generalitat Felip Puig ha confiat que la Fiscalia actuï davant del cas del presumpte fals testimoni francès que el va denunciar davant la Udef, la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, i espera que ho faci "amb el mateix zel" que demostra tenir contra el procés sobiranista, segons ell.

Així ho ha dit a Catalunya Ràdio, on ha admès que va rebre al seu despatx l'home que el va denunciar davant de la Udef –un presumpte broker francès anomenat François Seroux–, però ha matisat que ho va fer en una sola ocasió fa més de dos anys perquè l'empresari va dir que li volia presentar un projecte d'inversió per al cinema Imax de Barcelona.

Puig s'ha referit així a la publicació en Público d'una conversa entre Seroux i el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, en la qual el francès assegura haver estat utilitzat per l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz per acabar amb diversos polítics de CDC, entre ells Puig, de qui Seroux va dir a la Udef que li havia demanat una comissió del 5% per adjudicar-li una obra.

Guerra bruta

Puig ha dit que durant la trobada només va escoltar l'empresari perquè rebia totes les persones que volien presentar projectes d'inversió en Catalunya, i ha afirmat que les acusacions contra ell són "totalment falses".

"No és la primera vegada que hi ha hagut gent que ha intentat sembrar el dubte sobre la gestió" de Puig, però ha assegurat que sempre han estat infundades. Puig ha considerat que l'ataquen per haver format part d'un equip de polítics que han estat al capdavant de CDC: "Es tracta d'aquesta guerra bruta difusa que intenta destruir-ho tot".

Preguntat pel judici contra l'exconseller de Presidència i portaveu del PDeCAT en el Congrés, Francesc Homs, per l'organització del 9-N, Puig ha esperat que no sigui inhabilitat, perquè significaria que la justícia "encara té un punt d'equilibri".