La família de l'exalcadessa de València i senadora, Rita Barberá, ha expressat el seu agraïment per les mostres d'afecte rebudes per la defunció de l'exprimera regidora i ha subratllat la conveniència que institucions públiques i partits polítics no assisteixin als actes fúnebres previstos.

En un comunicat, la família Barberá Nollà ha manifestat el seu desig que els actes fúnebres, inicialment previstos per a aquest dijous a les 16.00 hores, se celebrin en la intimitat de familiars i reunits. L'exalcaldessa i senadora, de 68 anys, ha mort aquest dimecres després de sofrir un infart en un hotel de Madrid situat a la plaça de les Corts, enfront del Congrés dels Diputats.

El president del Govern i del Partit Popular, Mariano Rajoy, ja ha confirmat que ell sí que assistirà a València a la missa funeral. El cap de l'Executiu viatjarà a València després de mantenir al matí una trobada a La Moncloa amb els agents socials. La cita s'ha avançat una hora i mitja -fins a les 10:00- perquè Mariano Rajoy pugui desplaçar-se a la capital del Túria.

En el cas que el Senat participi en algun acte, serà el vicepresident primer, Pedro Sanz, qui acudeixi com a màxima representació de la Cambra Alta. El president, Pío García-Escudero, ha mantingut el viatge oficial que tenia previst realitzar a Berlín els dos propers dies, organitzat des de fa temps, posposat en dues ocasions i que inclou una àmplia agenda d'entrevistes i trobades bilaterals, han informat fonts de la institució. La visita es deu a una invitació d'Stanislaw Tillic, president del Bundesrat, el Consell Federal alemany equivalent al Senat espanyol.