El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot Albano Dante Fachin presentarà oficialment aquest dissabte la seva candidatura a les primàries de Podem Catalunya, per liderar la formació, tot i que encara no està fixada la data del procés per elegir el nou secretari general del partit.

Fachin va ser el primer a postular-se per liderar Podem Catalunya amb el corrent Ho Podem Tot, després que el mes d'octubre passat Gemma Ubasart va renunciar al càrrec de secretària general, si bé serà aquest dissabte quan oficialitzi la candidatura amb un acte a la Nau Ivanov de Barcelona.

Després de la presentació d'Ho Podem Tot el passat 22 de febrer, el corrent que lidera Fachin va iniciar una sèrie de debats per tot el territori català. En concret n'han realitzat una dotzena, per "construir" aquesta candidatura que presenta ara oficialment.

Uns debats, explica el candidat a les primàries de Podem Catalunya, en què han participat més de 400 persones que han fet unes 350 aportacions al document de la candidatura, i que han subscrit unes 500 persones. En la presentació de la seva candidatura dissabte que ve, Fachin estarà acompanyat per part del seu equip i concretarà les línies generals del programa.

Jèssica Albiach també hi aspira

Amb l'anunci de Fachin de presentar-se al procés de primàries de Podem, ja són dos els membres del partit que aspiren a liderar-lo, donat que la també diputada i portaveu de la formació, Jèssica Albiach, ha presentat la seva candidatura Fem Podem.

Si bé el diputat d'En Comú Podem al Congrés Raimundo Viejo també va anunciar les seves intencions de liderar la formació a Catalunya amb el projecte Impulsant el canvi, encara no ha formalitzat la candidatura.

Malgrat la presentació d'aquestes candidatures, encara no hi ha data concreta per a la celebració del procés de primàries per elegir el nou líder del partit de Pablo Iglesias a Catalunya. Inicialment, estava previst que les primàries tinguessin lloc al juny, si bé les eleccions generals del 26 poden ajornar aquest procés fins al mes de setembre vinent.