Nova picabaralla entre les direccions de Podem i Podemos. El Secretari General de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, assegurava aquest diumenge en una entrevista a El País que Pablo Iglesias i Pablo Echenique van demanar-li que dimitís. "Ni jo ni la coordinadora no tenim intenció de fer-ho", respon Fachin, que defensa que van guanyar unes primàries i que els cercles no ho han sol·licitat.

"El que demanen és bàsicament fer fora una direcció escollida democràticament", denunciava Fachin, que assegura que aquest intent d'intervenció des de Madrid "atempta contra l'ADN de Podem i la idea de la plurinacionalitat".

Davant d'aquestes paraules, Echenique ha sortit a desmentir-ho públicament a través de Twitter. "Company, més enllà de les diferències, no faltem a la veritat", li exigeix a Fachin, afirmant que mai van demanar-li que dimitís sinó que es plategés convocar una Assemblea Ciutadana.

"No és dimitir, és donar-li la paraula a la gent" perquè elegeixi entre diverses candidatures ja que "qualsevol es pot presentar", explica Echenique, que recorda l'exemple de Múrcia on va guanyar el mateix secretari general. "Tot això t'ho vam dir amb respecte a la reunió que vam tenir a Madrid", reitera.