L'exsecretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, ha afirmat aquest dijous que no fitxarà per cap altre partit després d'haver dimitit del seu càrrec en la formació morada i haver deixat la militància. A més, ha assegurat que no ha tingut cap oferta per integrar-se a una llista electoral per als comicis catalans del 21-D.

"El que no faré jo és fitxar per un altre partit. Tinc 41 anys i només dos he estat diputat, i es pot viure perfectament sense ser-ho", ha assegurat davant del Tribunal Suprem, on aquest dijous declara la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa de la Cambra per la declaració d'independència.

Fachin ha apuntat que tant ell com una "part important" de Podem creu que "hi ha una manera diferent d'encarar" la convocatòria electoral, pel que "és molt probable" que no es presenti. Segons el seu parer, els partits independentistes i els contraris a la secessió poden "defensar valors conjunts".

L'exlíder de Podem ha afirmat que no ha parlat amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, des que va fer oficial la seva dimissió després de la intervenció de Podem per part de la direcció estatal: "Ni després ni abans", ha contestat després de ser preguntat sobre la seva relació amb Iglesias.

Des del seu punt de vista, la "falta de diàleg" és el que ha provocat el problemes entre Podemos i Podem; no obstant això, ha afegit que ell "pren cafè amb molta gent" i també pot prendre'l amb Iglesias per "fer una lectura política" del succeït.