El nou secretari general de Podem, Albano Dante-Fachin, ha demanat una auditoria dels comptes del partit a Catalunya. Aquesta és una de les primeres tasques que Fachín ha encomanat al Consell de coordinació.

Després de mesos “d’inoperància” del partit, embarrancat en les primàries, la nova direcció de Podem ha rebut aquest encàrrec.

“És indispensable que tothom conegui tots els detalls del funcionament d’aquesta organització i que tothom tingui tota la informació. Perquè és impossible participar sense informació, parets de vidre. Aquí “la cuina” és oberta a tothom que vulgui fer-hi un cop d’ull… i fins i tot, oberta a qualsevol persona que vulgui posar-se a cuinar. A continuació us ensenyo els ingredients, les cassoles, els fogons… La idea és que tothom hi tingui accés de primera mà”, explica Fachín en el seu blog personal.  

Consell de coordinació

El nou secretari general del partit lila ha incorporat al nou Consell de coordinació del partit, integrat per 10 persones, alguns dels seus rivals a les primàries per comandar Podem.

És el cas de la també diputada Jessica Albiach, que se suma a la mà dreta de Fachín al Parlament, Joan Giner, i vuit persones més: Ruth Moreta, Noe Bail, Laura Haba, Enver Aznar, Alba Garcia, Andreu Escobar, Jesús Sanchez, Jessica Albiach i Marc Bertomeu.

Segons explica el mateix Fachín, aquestes 10 persones –que es reuniran setmanalment– “tenen el deure de portar el dia a dia de l’organització i d’executar les decisions preses pel Consell Ciutadà Català, que es reuneix un cop al mes i que és l’organ de direcció política de Podem.

Auditoria

A principis d’agost el Consell de coordinació es va reunir per primera vegada. L’objectiu de la reunió era que cada una de les secretaries posés sobre la taula les línies de treball per tal de posar en marxa l’organització.

Dante ha detallat que l’organització disposa de 48.000€ mensuals provinents de l’assignació del Grup Parlamentari. D’aquests 48.000€, cada mes se’n gasten uns 24.000€ de la següent manera (xifres aproximades):

· Salaris CCC (11.000€, 4 ½  jornades)

· Salaris Grup Parlamentari (8.000€, 3 ½ jornades)

· Seu Podem Catalunya (3000€)

Això vol dir que dels 48.000€ mensuals en queden lliures uns 26.000€ al mes.

A banda d’això hi ha:

· 84.500€ a un compte corrent.

· 7.500€ de crowdfunding que cal utilitzar per la seu.

· Uns 24.000€ que han de ser traspassats des del CCM de Barcelona al CCC.

Amb aquestes xifres, la Secretaria General he encarregat al responsable de finances un informe exhaustiu sobre tots els moviments i tota l’activitat econòmica i, amb les dades a la mà, es farà l’auditoria.

El resultat d’aquesta auditoria es farà pública a mitjans de setembre i també inclourà els recursos humans.