Darrer canvi d'estratègia de la plataforma crítica podemista liderada per Albano-Dante Fachin. El diputat de Catalunya Sí Que es Pot està disposat a acceptar un ajornament fins setembre de les primàries a Podem, per escollir una nova direcció, que des de l'octubre es troba en situació d'interinitat quan la secretària general, Gemma Ubasart, va dimitir. 

"Hem d'entendre que Pablo Echenique acaba d'entrar i va sobrepassadíssim", al·leguen fonts d'Ho Podem Tot a El Nacional, si bé resten expectants davant la confirmació oficial de la data. Aquesta s'ha de concretar en una reunió a quatre, que tampoc té data, entre els tres candidats Fachin, Jèssica Albiach i Raimundo Viejo, i el secretari d'Organització de Podemos. 

La convocatòria de noves eleccions generals, i situació per la qual Madrid rebutja haver de gestionar una batalla electoral interna a Catalunya, ha forçat els de Fachin a endarrerir el seu calendari. Els debats que tenien arreu del territori es van allargar un mes més del previst, i la proclamació oficial de la candidatura, que s'havia de fer el 8 d'abril, s'ha postposat de manera indefinida, com ja va avançar aquest diari

Malgrat tot, que des de la direcció estatal s'hagi tirat pel dret amb les primàries a Cantàbria i fer-les aquest mes de maig, ha "sobtat" els membres de la plataforma. De fet, Fachin, que en les últimes setmanes havia reclamat fer-les abans de l'estiu, va publicar un tuit diumenge en què demanava "poder tenir aviat les de Catalunya!".

En moviment

La sèrie d'imprevistos polítics han estat una pedra a la sabata pels podemistes crítics. Els canvis, en un calendari que tenien molt clar quan van presentar el projecte el 24 de febrer, han obligat l'equip a ser imaginatius, amb actes de diferent format o campanyes informatives al carrer. Aquest cap de setmana, per exemple, van congregar al voltant de 50 persones en 6 punts de Barcelona per fer propaganda d'Ho Podem Tot.

L'objectiu de mantenir el caliu no és fàcil. "Hem de gestionar bé els tempos", admeten, remarcant que si presenten ja tots els detalls de la proposta, més tard "no tindrem impacte".