El nou secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, s’ha mostrat convençut que el model territorial “plurinacional” que el seu partit defensa per a Espanya es podrà aplicar a l’estructura organitzativa de la mateixa formació política.

En declaracions a Efe, Fachin ha defensat que la branca catalana de Podemos adquireixi un major grau d’autonomia, sense haver de tenir cap “lluita” amb l’aparell central que lidera Pablo Iglesias, i confia que això s’acabarà aconseguint.

Fachin ha justificat que Podemos encara no tingui una estructura descentralitzada, ja que el partit va ser creat el 2014 per concórrer a les eleccions europees, uns comicis amb circumscripció única, de manera que l’estructura de la formació “no recull, a nivell organitzatiu, la plurinacionalitat" que reivindica el partit.

Si el reconeixement de la diversitat de l'Estat implica que cada territori prengui "les decisions que trobi oportunes", aquest "és el camí" que ha de seguir Podemos en redefinir el seu funcionament, ha sentenciat el líder del partit morat a les demarcacions catalanes.

Fachin, que va convertir-se en secretari general de Podem Catalunya a les primàries de juliol, ha assegurat que amb els altres quatre aspirants comparteix que "el que fem a Catalunya ho hem de decidir a Catalunya".