Ningú s'ho esperava, però la comissió sobre l'Operació Catalunya d'aquesta tarda al Congrés ha tingut un convidat sorpresa: Albano Dante-Fachin. El líder de Podem no ha estat present en carn i ossos a la sala però el seu nom sí que ha sortit de la boca de Daniel De Alfonso, tot contestant una pregunta de diputat d'En Comú Podem Xavier Domènech.

Quan Domènech assegurava que s'ha dit que De Alfonso "és de tots els partits, però del nostre no", l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya ha sortit amb una resposta inesperada.

"Sap amb qui tenia jo una gran relació? Amb algú del seu partit, amb el director de la revista Cafè amb llet, ha deixat anar, referint-se a l’ara diputat de CSQP al Parlament Albano Dante Fachin. De Alfonso ha explicat haver tingut un bon tracte amb Fachín, a qui “aprecia”, i ha explicat que havien mantingut intercanvis de correus electrònics. 

Fachin, que va ser també fundador de la revista, havia publicat diversos reportatges d'investigació sobre el funcionament de la sanitat pública catalana, denunciant-hi casos de corrupció.

Davant d'aquesta referència, Domènech no n'ha fet cap comentari i s’ha limitat a tornar a demanar el torn, entre rialles, per fer una última pregunta, cosa que el president de la comissió ha denegat.

Aquest vincle ha despertat la indignació entre molts usuaris, polítics catalans i treballadors del sector sanitari entre ells, que han fet públiques les seves crítiques cap a Fachin a Twitter:

Fachin s'ha defensat a la xarxa amb una breu explicació de quin tipus de relació va mantenir amb De Alfonso i un dels correus electrònics a què aquest feia referència: