Sota el clam "¡Intervención ya!", diferents grups polítics d'extrema esquerra i d'extrema dreta sumaran forces demà a la tarda a les 18.30 hores davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar a l'Estat que aturi el procés català. O, dit d'una altra manera, i en paraules seves, "per sol·licitar la seva intervenció davant la política secessionista i totalitària de la Generalitat".

La concentració ha estat organitzada per Unidos Sí, Somatemps, Convivència Civil Catalana, Moviment Cívic 12-O i Vox amb l'únic objectiu d'entregar un document a la premsa i a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.

Un document que, expliquen, "especificarà les formes d'intervenció de la comunitat autònoma de Catalunya que ha d'escometre el Govern d'Espanya" davant del que consideren "més de tres dècades de deslleialtat constitucional, submissió i atropellament totalitari de drets de la majoria de ciutadans a territori català".

Cop d'estat civil

Però això no és tot. També carreguen contra "la corrupció sistèmica de funests sobrecostos econòmics i, molt especialment, l'actual repte secessionista de la casta dirigent regional, autèntic cop d'Estat civil gradual però constant".

Tenint tot això en ment, consideren que el president del Govern, Carles Puigdemont, "està provocant fractura i malestar social en reiterar la seva intenció de convocar un referèndum sobre la hipotètica secessió de Catalunya i no revertir els seus abusos de les passades dècades". D'això també es queixaran.

A parer seu, tot plegat "dóna lloc a rescabalament de centenars de milers de damnificats i víctimes", motiu pel qual volen "conscienciar l'opinió pública que la inacció i desistiment de responsabilitats dels successius governs d'Espanya ha portat a la situació actual".

L'esquerra sense nacionalistes

Unidos Sí es defineix com l'"esquerra sense nacionalistes, per la igualtat d'oportunitats i justícia social", que està a favor de la sobirania popular però, això sí, d'una sobirania que "mai ha de trossejar-se". Unidos Sí és una escissió de Podemos a Catalunya que "lluita contra la deriva nacionalista". De fet, van néixer precisament per això.

Segons explicava el seu portaveu, Enric Martínez, "va néixer principalment davant la preocupació per la deriva nacionalista de Podemos a Catalunya, el País Basc, Navarra, Galícia i, inclús, al País Valencià".

Catalanitat és hispanitat

Somatemps, de la seva banda, tenen per lema "catalanitat és hispanitat" i han llançat diversos missatges al llarg d'aquests dies anunciant la concentració amb frases de l'estil "els catalans hispans hem estat abandonats pel govern d'Espanya" o "no volem deixar de ser espanyols".

Tot això no té pèrdua, però encara volen dibuixar la situació com a un fet greu en un vídeo en què denuncien que "durant dècades, milions de catalans van ser abandonats pels governs d'Espanya i entregats a una casta corrupta i totalitària com a moneda de canvi".

Amb imatges de grafitis de Terra Lliure, de Jordi Pujol envoltat de senyeres, estelades i banderes europees, de Fèlix Millet, de la crema de la bandera espanyola o de fotografies del Rei, entre moltes altres imatges, pretenen fer saber a Mariano Rajoy que "Catalunya no és Argèlia".

Convivència Cívica Catalana es defineix com a "una entitat que defensa els drets dels ciutadans i aporta, des d'un punt de vista independent del poder polític català, informació i anàlisi sobre la realitat catalana". Anàlisis de l'estil "no oblidem que a Catalunya el que hi ha és una banda que ha saquejat Catalunya".

Moviment Cívic 12-O posa de manifest al seu Facebook que "som catalans i ens sentim espanyols", així com que els seus principis són "catòlics i liberals", mentre que VOX és un partit polític espanyol de dretes que es defineix com "un partit polític creat per a la renovació i l'enfortiment de la vida democràtica espanyola".