L'exsecretari de Seguretat Francisco Martínez ha explicat que les dades que es reben dels serveis d'intel·ligència estrangers no sempre són "prou precises" com perquè "donin peu" a investigar i ha afirmat que l'avís de la Central d'Intel·ligència Americana (CIA) publicat per El Periódico, en el qual alertava el mes de maig d'un possible atemptat a la Rambla de Barcelona, era "massa genèric".

"Lamentablement no sempre les dades de serveis amics són prou precises. Era massa genèrica la informació", ha admès Martínez, que ha precisat que quan aquesta "no dona peu a investigar" han d'adoptar-se mesures de protecció tals com "una presència policial més important".

A més a més, la suposada nota diu que es tracta d'una informació "sense fonaments i d'autenticitat desconeguda". 

Respecte a la possible relació directa entre la CIA i els Mossos d'Esquadra, una cosa que ahir va negar el major de la Policia catalana, Josep Lluís Trapero, el també diputat popular ha dit que en ocasions, "per proximitat o per guanyar temps, sí que es produeixen aquestes relacions", però que l'habitual, "en el plànol del que haurien de ser unes relacions internacionals ordenades", és que els serveis d'intel·ligència es relacionin amb altres serveis d'intel·ligència, en aquest cas, amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

"No hi ha problema si es respecten competències i canals de coordinació", ha afirmat sobre aquesta presumpta comunicació entre els Mossos i la CIA.

Així mateix, ha detallat que amb l'actual nivell 4 d'alerta antiterrorista es produeix una reunió setmanal al Centre d'Intel·ligència i Contra el Crim Organitzat (CITCO) a la que acudeixen tots els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, inclosos els Mossos i l'Ertzaina, i en la qual "han d'aportar la informació rellevant".

Martínez va ser home de confiança i cap de gabinet de l'exministre Jorge Fernández Díaz. Va ocupar el càrrec de Secretari de Seguretat de l'Estat durant 4 anys, d'aquesta secretaria depenen les direccions generals de la Policia, la Guàrdia Civil i el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).