El portaveu parlamentari de Ciutadans (C's), Carlos Carrizosa, ha admès la seva "incomoditat" davant l'elecció de l'exsecretari general d'ERC Joan Ridao com a nou lletrat del Parlament, encara que espera que "obri conforme manen les lleis". Ridao, que va ser secretari general d'ERC entre 2008 i 2011, es va incorporar oficialment el passat 29 de novembre com a funcionari del cos de lletrats del Parlament, en ser un dels guanyadors d'un concurs d'oposició per cobrir dues places vacants.

En declaracions a Efe, Carrizosa ha refusat valorar la "professionalitat d'algú que ha guanyat el seu càrrec per oposició", però no ha amagat els seus recels. "Com és lògic, a nosaltres ens incomoda el fet que un dels lletrats que s'incorporarà sigui exsecretari general d'un partit independentista com ERC. No ens agrada gens i ens incomoda tenir un lletrat tan significat políticament, però no gosem qüestionar la seva professionalitat", ha afirmat.

Segons Carrizosa, "si accedeix a aquest càrrec no és pel seu perfil polític sinó pel seu perfil jurídic i per oposició", de manera que s'ha de "confiar en què farà allò que la llei li mani que ha de fer" ja que, d'altra manera, "estaria fent de polític i no de lletrat". Segons la seva opinió, els juristes del cos de lletrats representen "un dic de contenció a segons quines iniciatives rupturistes" que puguin plantejar les forces independentistes, Junts pel Sí i la CUP.