El promotor de l'acció disciplinaria del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha demanat a la Fiscalia que investigui si el titular del jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona, Federico Vidal, ha comès algun delicte. Aquest jutge va fer ús del seu correu oficial per enviar un missatge restringit a altres jutges i magistrats on criticava el "terrorisme policial" de l'1-O. El promotor ja havia anunciat un expedient disciplinari la setmana passada després de conèixer aquesta informació a través dels mitjans de comunicació. Finalment, l'expedient s'ha incoat aquest dilluns per dues possibles faltes de la Llei orgànica del Poder Judicial. Concretament, s'estudiarà si ha comès una falta molt greu per l'article 417.14 (ignorància inexcusable en el compliment de tots els deures judicials) i una falta greu de l'article 418.5 (falta de consideració). Segons fonts del CGPJ, el magistrat ja ha estat notificat.

El promotor va tenir coneixement dels fets a través dels mitjans de comunicació i ha obert un expedient per determinar "si existeix alguna infracció disciplinària". Segons el missatge enviat a través d'un correu electrònic del poder judicial que ha publicat a Ok diario, Vidal pregunta si han "pegat", "vexat", "insultat en públic o amenaçat" algun jutge a Catalunya. "Si és això, tota la meva solidaritat i repulsa", tot i que afegeix que no en té notícia. Si no és així, de què ens lamentem?", afegeix.

"Ningú té res a dir sobre el terrorisme policial que sí vam que patir a Catalunya. Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats?", continua, "ni sobre els 2,3 milions de persones que es van sentir coaccionades, insultades i menystingudes per voler votar? De debò que no hi ha res a dir?", es pregunta. 

El jutge segueix el seu missatge amb una referència a Felip VI: "Fem com sa Borbònica Majestat i ens mirem el melic per no perdre la plaça o ens enfrontem amb la dura realitat de forma valenta, o sí que haurem d'atendre problemes de veritat". Vidal acaba el missatge dient que no vol mantenir "cap debat sobre la qüestió" i que no respondrà.

El promotor ha deduït testimoni i ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia per tal que investigui si el jutge ha comès alguna infracció penal.