L'exministra d'Habitatge del PSOE María Antonia Trujillo torna a estar al centre de la polèmica. Després que fa unes setmanes incités a fer un boicot contra Font Vella, aquest cop ha estat notícia per haver banalitzat la mofa de la policia espanyola contra el vicepresident Oriol Junqueras.

Després que aquest divendres sortís a la llum un vídeo on se sentien tres agents de la policia burlant-se de Junqueras i anomenant-lo "osset", l'exministra ha assegurat que això "tampoc és un insult". "Insults els que ens escupen a les xarxes socials", afegeix en un missatge adreçat a la policia espanyola.

Trujillo es refereix així als tres agents del Cos Nacional de Policia que es van burlar molt cruament de la situació del vicepresident Junqueras, en el moment en què aquest i altres consellers sortien de l’Audiència Nacional per ser traslladats a la presó.

En concret, segons un vídeo difós per La Vanguardia a partir d’imatges emeses en directe per Reuters, se sent com els tres policies espanyols es refereixen a Junqueras com “l'osset” i, entre rialles i gesticulacions de caràcter sexual, asseguren: “A l’osset ja veuràs com el posaran, està arribant un osset a la presó, fins que el posin de quatre potes”, hi afegeixen que dins de la presó, a més, “li arreglaran l’ull”.