La recollida de signatures organitzada pel Pacte Nacional pel Referèndum coincidint amb la diada de Sant Jordi, ha estat un èxit desbordant, per la quantitat de persones que han acudit a donar suport a la proposta. En nombroses parades s'han exhaurit els fulls de firma. "Ha estat un èxit brutal, estem supercontents. S'han acabat els fulls d'inscripció a moltes parades i s'han hagut de renovar. Però cap de les persones que ha volgut firmar s'ha quedat sense poder-ho fer", ha indicat a El Nacional un portaveu del pacte, que lidera Joan Ignasi Elena.

En total el Pacte Nacional pel Referèndum ha instal·lat un miler de punts a tot Catalunya per recollir les signatures, que han gestionat 5.000 voluntaris. La recollida de signatures seguirà fins al 1 de maig, on el Pacte preveu fer una segona tanda de recollida massiva. I posteriorment es donarà per conclosa la campanya, que pretén ser un aval de cara a la celebració del referèndum i un element de pressió davant el govern espanyol perquè accepti pactar-lo.

Els promotors del Pacte estan tan satisfets de com ha anat la diada que ja faran públiques la setmana entrant les dades de les signatures recollides fins ara, abans d'encetar el tram final de la campanya. En la recollida d'avui, s'hi han sumats dirigents de tots els perfils del sobiranisme.