Un vehicle militar de l’Exèrcit de Terra espanyol davant d’un edifici amb diverses estelades penjades. Aquesta és una de les imatges que s’ha pogut veure aquest dimarts a Llers (Alt Empordà), en el marc d'unes maniobres militars just l’endemà de la Diada Nacional i en plena ofensiva del govern espanyol per impedir el referèndum de l’1 d’octubre convocat pel Govern.

Amb tot, l'Exèrcit ha assegurat que les maniobres que han començat aquest dimarts al matí en sis municipis de l’Empordà i està previst que finalitzin dimecres al vespre, no són més que un exercici d'entrenament "habitual".

Fonts militars assenyalen que es tracta d'una marxa anomenada d'enduriment durant la qual uns 90 soldats recorreran zones boscoses i passaran una nit fora de la base de Sant Climent Sescebes.

Els municipis on l'Exèrcit va comunicar que podia fer-hi maniobres són Biure, Pont de Molins, Llers, Cistella, Terrades i Boadella i les Escaules. La presència dels militars, però, ha passat desapercebuda a les poblacions aquest dimarts al matí on els veïns asseguren que no han vist passar ni tan sols els vehicles.