Després de la compareixença del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, que va explicar que veu "intencionalitat política" darrere les dades fetes públiques per Exceltur després de l'1-O i que els acusa de "magnificar" el descens de reserves a Catalunya, el vicepresident de la patronal, José Luis Zoreda, ha tornat a posar en alerta al sector turístic de Catalunya. 

Zoreda ha xifrat en 1.200 milions d'euros l'impacte derivat per la situació política a Catalunya referents a l'activitat turística al territori català fins a final d'aquest any. En declaracions a Antena 3, el vicepresident, ha xifrat en un 20% la caiguda del turisme derivat, en la seva majoria, perquè els turistes gasten menys en souvenirs i en establiments d'hosteleria. "Si aquesta qüestió no es resol en els termes polítics habituals i ho fa per agitació social al carrer, tindrà una translació molt negativa per a les expectatives de viatjar dels turistes", ha explicat Zoreda mentre ha demanat solucionar el conflicte dins el "marc constitucional". 

Enlloc de tranquil·litzar la situació, el vicepresident de la patronal, s'ha tirat pedres sobre el seu terrat i ha xifrat en 405.000 les feines que estan en joc "en el cas que entrem en una escenari de confrontació". En aquest sentit ha remarcat que "qui més pateix aquest conflicte és el mercat espanyol" i ha assegurat que "altres demarcacions del territori espanyol es poden veure afectades de manera col·lateral". 

Per últim ha finalitzat la compareixença donant suport als espanyols que viuen a Catalunya i ha demanat que és important "seguir demostrant que Catalunya continua sent un destí de referència".