Evitar el judici a tota costa. Això és el que pretén el partit liderat per Albert Rivera, que ha indemnitzat la seva excap de premsa Imma Lucas amb 153.000 euros nets, després que ella denunciés Ciutadans i també el mateix Rivera, el seu secretari general, Fernando de Páramo i el vicesecretari del partit, José Manuel Villegas, per "assetjament laboral".

Els acusava d'"impossibilitar la seva capacitat de comunicació amb els superiors, ignorar-la i excloure-la" i, al seu líder de fer-li "el buit" des de maig del 2016 "impedint-li tota la comunicació amb ell".

Així ho avança avui El Periódico, que ha tingut accés a la denúncia al jutjat social número 16 de Barcelona, i explica que Lucas, que va ajudar a impulsar la formació des dels seus inicis, va ser acomiadada després de donar a llum dos bessons. Segons el text, l'excap de premsa patia un embaràs de risc i el metge va donar-li la baixa abans de temps.

A la tornada, va passar de tenir 25 persones a càrrec seu a ser relegada a l'àrea de premsa del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona i li van ser assignades "funcions irrellevants", motiu pel qual ella considera que se la va "humiliar personalment i professional". I no només això. Lucas també denuncia que se l'havia arribat a obligar a viatjar a Madrid per recollir un document que "perfectament es podia haver enviat per correu electrònic".

Falsa autònoma

Lucas també denuncia que va treballar durant un temps com a "falsa autònoma". Una paradoxa per a aquest partit polític, que avui porta el seu pla de xoc per als autònoms pactat amb el PP al Congrés i que pretén modular les multes per retardaments en els pagaments de quotes i una major flexibilitat per al canvi de la base de cotització i adaptar el pagament de quotes al moment d'alta i baixa.

També va ser sotmesa a les ordres d'aquells qui dirigia i formava abans de ser mare i, precisament per això, posava de manifest unes paraules del diputat al Congrés per C's Juan Carlos Girauta, que li assegurava: "És una putada, tot això per ser dona. Com que els tios no parim, no ens passen aquestes coses, no desapareixes de sobte quan pot passar de tot". C's no ha volgut fer valoracions sobre aquesta qüestió.