Disset eurodiputats han anunciat aquest dilluns que visitaran "en les pròximes setmanes" els consellers i els líders d'ANC i Òmnium en presó preventiva, segons ha informat ERC en un comunicat.

Entre ells hi ha els membres espanyols del Parlament Europeu Josu Juaristi (Bildu), Izaskun Bilbao (PNB), Lídia Senra (Alternativa Gallega), Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT).

També s'uniran a les visites a centres penitenciaris madrilenys els eurodiputats estrangers Martina Anderson, José Bové, Mark Demesmaeker, Jill Evans, Eleonora Forenza, Igor Soltes, Bart Staes, Indrek Tarand, Marie-Pierre Vieu, Renate Weber, i Tatjana Zdanoka, la majoria dels Verds, els liberals i l'Esquerra Unitària europea.

Alguns d'ells van coincidir en la passada legislatura a l'Eurocambra amb dos dels exconsellers a la presó, Raül Romera i Oriol Junqueras, tots dos antics eurodiputats. En el comunicat, assenyalen que per al "bon desenvolupament de la campanya, els membres del legítim Govern català que són a la presó haurien de ser alliberats".