L’eurodiputada alemanya Ska Keller, que va ser candidata a presidir la Comissió Europea pel Partit Verd Europeu, s’ha adherit al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, una iniciativa que ja ha superat les 50.000 firmes des que es va engegar la campanya aquest dimecres.

 

La signatura de Keller suposa el suport del ‘comuns europeus’ a la iniciativa, en línia a les adhesions, ja conegudes, d’Ada Colau, Xavier Domènech i Pablo Iglesias i alhora valida l’objectiu bàsic de la campanya, que és el d’"aglutinar el màxim de sensibilitats" transversals i plurals entorn la petició d’acordar un referèndum.

Keller ha participat al costat dels comuns en diverses campanyes electorals a Catalunya, com la de la candidatura d’Ada Colau a les municipals de Barcelona al maig del 2015 i s’ha mostrat en altres ocasions favorable a la celebració d’un referèndum. A més, forma part del grup d’eurodiputats europeus que a principis de mes van declarar-se en contra de la judicialització del procés independentista.

En aquella ocasió, per mitjà d’un comunicat Keller va demanar als governs català i espanyol la represa del diàleg “per trobar una solució política”, en què la UE podria “jugar un paper”, ja que el referèndum s’hauria de poder fer amb el “total reconeixement de les institucions europees”, com en el cas d’Escòcia el 2014.