Eugenio Pino, ex número dos de la Policia Nacional, ha declarat aquest dijous com a testimoni davant del jutge José de la Mata en el marc de la investigació del pendrive amb presumpta informació que va servir de base per elaborar un informe atribuint actuacions delictives a Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l’expresident.

Eugenio Pino, un dels implicats en l’Operació Catalunya -maniobra suposadament duta a terme pel Ministeri de l’Interior per frenar el procés- ha assegurat que ell no va veure el contingut del llapis de memòria amb informació sobre els Pujol. Com Pino ja va sostenir en un escrit presentat al jutge, el dispositiu li va donar el comissari Martín-Blas -citat aquest divendres a declarar- i, com que no el va poder obrir perquè estava encriptat, l’hi va tornar.

Segons ha explicat Pino, li va arribar la informació que el que contenia el llapis de memòria provenia de l'entorn de l'agència de detectius Método 3, però no sabia si del registre que es va fer en el marc de l'Operació Catalunya o de filtracions de la pròpia agència.