El govern espanyol manté invariable la seva postura de fa unes setmanes sobre l'anunci de la banda terrorista ETA sobre que el seu destí hauria de "dissoldre's i desarmar-se". Aquest divendres la banda ha anunciat que ja ha entregat el seu arsenal d'armes "a la societat civil" i ara l'executiu central l'insta a què ajudi a "clarificar els crims no resolts per ajudar de veritat les víctimes", però sense esperar a obtenir cap "benefici polític" a canvi, segons ha explicat el portaveu Íñigo Méndez de Vigo en la ronda de premsa posterior al Consell de Ministres. 

De Vigo també ha rellegit el comunicat de la Moncloa sobre l'atac dels Estats Units a Síria, on considerava que és una acció "mesurada i proporcional" a l'ofensiva amb armes químiques desplegada pel govern sirià. Per a l'executiu de Mariano Rajoy, aquest tipus d'armament suposa "un fet diferencial molt important", ja que està considerat un crim de guerra i està prohibit per la comunitat internacional. El fet, a més del suport de la resta de països de la UE, ha portat a Espanya a modificar el seu criteri anterior de condemna als atacs nord-americans en territori sirià. 

En l'apartat de pressupostos generals de l'Estat, presentats aquesta setmana, el portaveu del govern espanyol ha tornat a apel·lar als compromisos amb la Unió Europea per tal que siguin aprovats. Després presentar aquesta setmana els comptes públics, Rajoy va signar amb Ciutadans, Coalició Canària, Unión del Pueblo Navarro i el Partit Aragonès, l'acord pel qual rebran el seu sí. S'espera que també es busqui el del PNB i Nova Canàries, almenys per a la primera votació que admetria a tràmit els pressupostos per a la posterior tramitació al Congrés.