Un cop més, l'Estat torna a llançar tota la seva artilleria contra el procés sobiranista català. Primer va ser la suspensió de la conselleria d'Afers Exteriors, després va posar la mirada en la comissió del Procés Constituent, i ara, va contra les ponències de la desconnexió.

El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha dit avui que quan es comencin a treballar les ponències conjuntes de les lleis de "desconnexió" de l'Estat, l'executiu espanyol les impugnarà davant del Tribunal Constitucional. Catalá, a més, ha assegurat que confia que l'alt tribunal les suspendrà i les declararà inconstitucionals.

El ministre en funcions ha reaccionat així davant l'admissió a tràmit de les sol·licituds de Junts pel Sí i la CUP de crear les ponències conjuntes de les tres lleis de la desconnexió mitjançant la fórmula de ponència conjunta, tot i que els lletrats de la cambra ho desaconsellaven. La resta de grups de l'oposició també ha assegurat que hi estan en contra.

"No hi ha dreceres que puguin eludir la nostra Constitució encara que alguns continuïn insistint en això", ha sentenciat el ministre. "No hi ha cap procés d'independència". "Catalunya no serà independent amb la nostra Constitució vigent i, per tant, els qui intenten trobar camins que permetin esquivar el que el Constitucional i la Constitució han establert, estan destinats al fracàs", ha afegit.