El portaveu d'Esquerra, Sergi Sebrià, creu que la proposta de Unidos Podemos -que Xavier Domènech sigui president del Congrés amb els vots d'ERC i CDC- no té recorregut.

En una compareixença a la seu dels republicans a Barcelona, Sebrià ha confirmat que Joan Tardà es reunirà amb Xavier Domènech aquesta tarda a Madrid per abordar la proposta dels podemistes. Tot i així, ja ha avançat que “això no va amb ells” i que Esquerra no té cap interès a entrar en el joc de les negociacions a Madrid: “Això és una cosa de PSOE, Podemos, el PP...”.  

No pidolar a Madrid

Els republicans preguntaran a Domènech per què amb els socialistes s’hi ha reunit prèviament per abordar aquesta qüestió i a ells “els envia un tuit”. Des de Madrid, fonts d’Esquerra han assegurat que “serà una reunió de to elevat”.

Sebrià també ha retret als podemistes els termes en què plantegen l’aliança catalana: "Avui Domènech ha parlat de la simbologia de la presidència i això ha derivat en si podrem parlar català al Congrés. Això ja és una pantalla passada. No anem a Madrid a pidolar que ens deixin parlar en català", ha argumentat.

El portaveu dels republicans a Barcelona ha apuntat que a Madrid hi són “per defensar el mandat democràtic del poble de Catalunya”.