Centenars de veïns d'Esplugues de Llobregat, familiars de Carme Chacón i representants polítics i institucionals s’han reunit aquest dimecres al migdia al saló de plens de l’Ajuntament d’Esplugues, on s’exposen les cendres fins a les 14h, per acomiadar-se de l'exministra, que va morir aquest diumenge als 46 anys.

L’edifici ja estava ple una hora abans d’obrir-se i l’accés a la sala de plens s’ha hagut de restringir als familiars més directes per evitar aglomeracions.

L’exposició de les cendres de la socialista a l’Ajuntament d’Esplugues respon al desig exprés de la família, ja que Esplugues va ser la ciutat natal de l’exministra i també l’escenari dels seus primers passos en política.

Chacón va ser primera tinent d'alcalde del 1999 al 2003, i regidora fins al 2007, quan va deixar el càrrec per ser ministra d'Habitatge, després de la qual cosa es convertiria, un any després, en la primera dona a ocupar la cartera de Defensa a Espanya.

Al consistori hi ha anat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, l’expresident de la Generalitat, José Montilla, el secretari d’Organització, Salvador Illa; la portaveu al Parlament, Eva Granados; i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre d’altres.

Com a representants d’altres partits hi ha assistit el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, i el diputat de Junts pel Sí Eduardo Reyes.