Un espanyolista ha increpat amb insults un grup d'excursionistes que s'estava fent una fotografia al cim del Collbaix (Bages), sense que hi hagués cap motiu aparent. Els fets apareixen en un vídeo gravat per ell mateix, que està circulant per Whatsapp i per les xarxes socials.

Mentre els excursionistes s'estaven fent la foto, l'individu s'ha posat a cridar de forma exaltada: "Terroristas", "con esa bandera, os tendríais que caer abajo", "golpistas", "sois unos sediciosos".

Un dels excursionistes ha demanat llavors a l'espanyolista que no es posés nerviós, i ha mirat de calmar-lo, però aquest ha seguit insultant. Quan se li ha acostat una dona, ha deixat anar després insults masclistes cada cop més arnats: "Malfollada". "Vete a tu casa a hacer la faena, marrana, que tienes las camas sin hacer". Cada vegada el discurs era més desaforat, fins que ha acabat fent apologia de la violència i del franquisme: "Tenéis que estar todos en la cárcel y fusilados". "Si volviera Franco otra vez, no iba a dejar ni uno".