"No". Aquesta va ser la resposta del portaveu del Partit Popular, Esteban González Pons, a una pregunta d'un periodista de la BBC sobre si Espanya vetaria l'entrada d'Escòcia a la Unió Europea si aquesta s'independitzés. Així ho ha posat de manifest el mateix periodista a través del seu compte de Twitter. 

Més tard, una notícia de la BBC revela que el diputat del Parlament Europeu en qüestió era González Pons i detalla com va anar la conversa. Segons aquesta informació, el popular hauria dit que "si Escòcia en el futur vol tornar a entrar a la Unió Europea, hauria de seguir el procés com qualsevol altre país". Fins aquí, el discurs que sempre ha fet servir González Pons, fins i tot en alguna ocasió amb un to tan agre que li ha valgut una clatellada de la UE.

Després d'aquesta resposta, però, el periodista li repregunta per "si Espanya vetaria la reentrada d'Escòcia", i González Pons ho nega. "No, perquè si estàs pensant en Catalunya, la situació és molt molt molt diferent de l'escocesa", contesta el popular.

El periodista britànic que firma la informació és Nick Eardley, corresponsal de la BBC a Escòcia, i qui aquesta setmana s'ha desplaçat a Brussel·les per analitzar com avancen les converses pel Brèxit i com els països de la UE afrontarien una readmissió d'Escòcia si aquesta s'independitzés. Justament, és el mateix periodista que aquest divendres va demanar a Rajoy de fer-li una pregunta sobre el Brèxit en anglès, i a qui Rajoy va decidir no contestar.