El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet públic aquest dijous a través del seu compte de Twitter la pàgina web perquè els ciutadans puguin consultar el seu local de votació de l'1-O. Entre els locals de votació, hi apareixen diversos centres cívics de Barcelona, és a dir, equipaments municipals.

Alguns d'aquests centres cívics on es podrà votar són el C.C. Matas i Ramis (Horta), C. C. Casa Sagnier (Sarrià-Sant Gervasi) o el Casinet d'Hostafrancs, entre molts d'altres. També hi ha casals d'avis com el de Can Saldrigues (Sant Martí). Alguns dels col·legis electorals ho són habitualment en les eleccions però d'altres no, com el Departament de Treball i Afers Socials situat al passeig Taulat de Barcelona, i Centres d'Atenció Primària (CAP). 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van anunciar dijous passat un acord per facilitar el vot a la capital catalana però no van donar a conèixer el contingut de l'acord.

Colau es va limitar a dir que no entrava en contradicció amb l'informe del secretari municipal, que avisava que cedir locals vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional (TC). Sembla que s'hauria trobat una fórmula a través de la qual es pogués votar en equipaments municipals sense que l'Ajuntament com a tal i els seus treballadors puguin sortir-ne afectats.

Fonts de l'Ajuntament asseguren que el consistori va traslladar al Govern la voluntat de facilitar l'1-O "sense posar en risc la institució ni els servidors públics". En aquest sentit, apunten que la Generalitat es va comprometre a complir aquestes premisses i que la logística de la convocatòria correspon a la Generalitat, a qui l'Ajuntament atribueix precisar el desenvolupament de l'1-O.