El tercer per la llista del PSC de cara a les eleccions del 21-D, Ramon Espadaler, es va sentir representat pel diputat de CSQP Joan Coscubiela durant els plens del 6 i el 7 de setembre. Així ho ha confessat en una entrevista a Nació Digital, on també ha sorprès amb la seva afirmació que si va fer Josep Lluís Trapero major dels Mossos va ser perquè "sabia que si m'havia de venir a detenir ho faria amb cura i elegància".

Espadaler, que ha parlat de moltes qüestions que ocupen l'actualitat, ha assegurat que "una campanya electoral amb consellers a la presó seria una situació dramàtica" i ha justificat que formi part de la llista electoral dels socialistes catalans sostenint que tant el PSC com Units per Avançar "estem en l'espai del catalanisme centrat, que no aposta per la independència", així com per evitar que s'emportin els vots no sobiranistes el PP i Cs.

En un mar d'elogis cap al PSC, el tercer de la llista ha posat damunt la taula que l'aplicació de l'article 155 sense els socialistes "hauria estat molt més agressiva contra els mitjans de comunicació i s'hauria allargat en el temps", al mateix temps que ha admès que no s'havia imaginat mai anar amb Iceta a les llistes electorals.

Iceta, president

Espadaler té clar que "estem disposats a rebre el suport d'uns i altres per fer president Miquel Iceta", així com que no s'han plantejat en cap moment fer la líder de Cs, Inés Arrimadas, presidenta, però tampoc ningú d'ERC "llevat que Esquerra Republicana deixi de ser Esquerra Republicana, cosa que amb vuitanta anys d'història no ha passat mai".

A banda d'això, i després de reconèixer que es va sentir representat per Coscubiela, ha assenyalat que també "en molts moments m'he sentit representat per Miquel Iceta" perquè "no va posar més llenya al foc ni va generar més crispació".

I ha subratllat: "Europa no va entendre el ple dels dies 6 i 7 de setembre", que considera que "van ser un gran error que aquí no s'ha volgut veure i s'ha volgut minimitzar".