L'ex-secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, número 3 de la llista del PSC a Barcelona a les eleccions catalanes, ha afirmat aquest dijous que no canviarà el seu criteri contra el matrimoni homosexual. L'exdirigent d'Unió ha indicat que les seves diferències amb el PSC en temes socials com el matrimoni entre persones del mateix sexe o bé els concerts educatius amb centres religiosos, no han de ser "un problema" per a la candidatura.

Espadaler ha defensat en una entrevista a RAC1 que en l'acord assolit entre els socialistes i Units per Avançar, el partit hereu d'Unió, poden coexistir diferents criteris. "La candidatura també és un exercici de diàleg. Si pensés com Iceta ja seria membre del PSC", ha afegit.

També ha considerat que l'aplicació del 155 a Catalunya podria haver estat més agressiva amb l'autogovern si no hi hagués hagut "l'aportació" del PSC i el treball de Miquel Iceta, perquè, segons ha argumentat, la intenció inicial del PP era intervenir també els mitjans de comunicació públics catalans.

Ha assenyalat que a Catalunya hi ha "una fractura social", i ha recordat que durant les vacances d'estiu va rebre "insults pel carrer". També ha apuntat que es va sentir "molt representat pel discurs que va fer el senyor Coscubiela" al Parlament els dies 6 i 7 de setembre, quan es va alinear amb PSC, PP i Cs. Espadaler s'ha mostrat afectat per la decisió de l'Audiència Nacional d'empresonar vuit consellers del Govern i els líders de l'ANC i Òmnium, però ha recordat que "viure en un estat de dret és respectar aquestes decisions. Acato la decisió judicial".