La televisió que s'autodefineix com a difusora dels valors de l'Església catòlica, 13TV, ha estat criticada per la mateixa Conferència Episcopal, que inverteix cada any 10 milions d'euros en aquest canal, però en perd gairebé els mateixos.

En un informe que han presentat per avaluar la seva televisió i que recull ElDiario.es, asseguren que 13TV "és una televisió muralla amb un discurs que no proposa l'Evangeli i convoca un públic proper al PP i d'edat elevada".

Programes com El Cascabel o La Marimorena no deixen cap dubte a l'espectador a l'hora que es convencin que és una televisió que apunta, sense amagar-ho, cap a la dreta -concretament cap al PP-, i l'Església critica aquest posicionament. "En aquest moment de canvi social i polític al qual assistim, l'exigència de neutralitat i l'obertura de diferents sensibilitats es converteix en una urgència de diàleg", recorden, i exigeixen un "canvi de guió".

Alguns bisbes també han criticat que el canal "infringeix clarament l'opció dels pobres" i aquesta situació "està clarament condicionada per les dependències polítiques". Però no només això, també desaproven la manca de pluralitat des del punt de vista religiós, així com que els continguts televisius siguin "culturalment pobres" i estiguin adreçats només a "un públic de la tercera edat".