El tribunal de la Secció Segona de la Sala penal de l'Audiència Nacional que jutja els 37 acusats de participar en la primera època d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005), ha citat a declarar com a testimoni el president del Senat Pío García-Escudero perquè expliqui com es va finançar el PP de Madrid durant els anys que està jutjant.

El president del tribunal, Ángel Hurtado, ha anunciat aquest dimecres que la testifical sol·licitada per la defensa de l'exalcalde de Majadahonda (Madrid), Guillermo Ortega, ha estat acceptada "per majoria, que no per unanimitat". El magistrat ha apuntat que encara no hi ha una data fixada per realitzar l'interrogatori, però és "molt probable" que es faci el pròxim 19 de juliol.

Guillermo Ortega, per al qual la Fiscalia demana 50 anys i quatre mesos de presó, va interessar la testifical de Pío García-Escudero per haver ostentat el càrrec de president dels populars madrilenys (1993-2004), així com el de coordinador nacional de la formació política en diverses campanyes electorals.

També han sigut cridats a declarar com a testimonis l'exalcalde de Majadahonda i exsecretari general del PP, Ricardo Romero de Tejada, i el que va ser coordinador de les campanyes electorals dels populars madrilenys José Manuel Fernández Norniella, tots dos condemnats per l'ús fraudulent de les targetes black de Caja Madrid i Bankia i processats per la sortida a borsa d'aquesta entitat financera.